4+1 τρόποι να συμμετέχεις. Τί σημαίνουν /είναι;
1
Τακτικό μέλος σημαίνει:
-
Έχω κωδικό & ταυτότητα τακτικού μέλους
-
Απολαμβάνω όλα τα προνόμια του τακτικού μέλους με πλήρη πρόσβαση, συμμετοχή και ενημέρωση σε όλα τα τεκτενόμενα της ΜΜΣΕΕ (αποφάσεις, συνεδρίες, εκδηλώσεις, δρώμενα κλπ. (διοικητικά, μυητικά & διαδικτυακά)
-
Είμαι μέλος του Φιλοσοφικού Ερευνητικού Κύκλου (PRC Philosophical Research Circle)
-
Λαμβάνω Αυξήσεις Βαθμών
Si je ne suis qu'un membre en ligne et non un membre régulier de MSMEE, je ne peux pas :
recevoir des points
participer aux décisions
Μπορώ όμως να αιτηθώ να γίνω τακτικό μέλος όποτε θελήσω, χωρίς να επιβαρυνθώ τέλη υιοθεσίας, αν:
-
έχω ανανεώσει τουλάχιστον μια φορά την ετήσια συνδρομή μου
-
έχω παρακολουθήσει ανελλιπώς τις διαδικτυακές συναντήσεις που αφορούσαν στο βαθμό μου (βάσει προγράμματος)
3
Μέλος Φιλοσοφικών Εργαστηρίων σημαίνει:
-
Έχω κωδικό & ταυτότητα τακτικού μέλους
-
Έχω επιπλέον κωδικό για πρόσβαση σε ανώτερους βαθμούς (ανάλογα με το βαθμό μου)
-
Συμμετέχω σε όλες τις συνεδρίες (ανάλογα με το βαθμό μου), τακτικές & διαδικτυακές
-
Λαμβάνω Αυξήσεις Βαθμών
-
Γίνομαι αυτόματα και μέλος του Φιλοσοφικού Ερευνητικού Κύκλου (PRC Philosophical Research Circle)
-
Συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, μυητικές (ανάλογα με το βαθμό μου) & ανοικτές
-
Έχω το δικαίωμα επίσκεψης στις Συμβολικές Στοές (κατόπιν ενημέρωσης & αδείας του Σεβασμίου)
-
Ενημερώνομαι με αποστολή newsletter
4
Τέκτονας Αλληλεγγύης είναι:
Η φιλανθρωπία, η αγαθοεργία, η αλληλεγγύη είναι "ίδιον γνώρισμα του χαρακτήρος του Τέκτονος" και αποτελεί καθήκον του ως μέλος της Αδερφότητας, το οποίο λαμβάνει και αποδέχεται από την πρώτη στιγμή της Εισδοχής του.
Στους δύσκολους καιρούς με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα -πολλάκις και ιδιαίτερα συχνά στο χρονικό συνεχές- το να βρίσκεται ο άνθρωπος δίπλα στον συνάνθρωπο αποτελεί ουσιαστική ανάγκη, ίσως και το βασικότερο στοιχείο για την αντιμετώπιση κάθε κρίσιμης κατάστασης.
Συνδυάζοντας όλα αυτά, αλλά και τη δυσκολία του χρόνου που είναι πολύτιμος στο σύγχρονο άνθρωπο και τη δυσκολία πολλών για τακτική και δια ζώσης συμμετοχή, η ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΤΗ ΣΤΟΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ δημιούργησε τους "ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ".
Για να γίνει κάποιος ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα πρέπει να επιθυμεί να προσφέρει και να υπηρετήσει την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.
Κύριο έργο και υποχρέωσή του είναι η συμμετοχή -δια της παρουσίας του- σε προγράμματα, εκδηλώσεις, πράξεις αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΜΜΣΕΕ (διανομή φαγητού, ρουχισμού & ειδών πρώτης ανάγκης σε αστέγους, αιμοδοσία, στήριξη ευπαθών ομάδων, ιδρυμάτων κλπ.)
ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ετήσια ή μηνιαία), θα "πρέπει" όμως -κατά τη δική του κρίση και βούληση- να συνδράμει στο έργο στήριξης & αλληλεγγύης της ΜΜΣΣΕ μέσω του Ελεονομείου.
Τα προνόμια που αποκτά με αυτή του την ιδιότητα είναι:
-
Έχει κωδικό & ταυτότητα ειδικού μέλους (Τέκτονας Αλληλεγγύης)
-
Μπορεί να γίνει μέλος του Φιλοσοφικού Ερευνητικού Κύκλου (PRC Philosophical Research Circle)
-
Συμμετέχει σε εκδηλώσεις & διαδικτυακές συναντήσεις (με πρόσκληση)
-
Ενημερώνεται με αποστολή newsletter
5
Ο Φιλοσοφικός Ερευνητικός Κύκλος είναι:
Αν και έχουμε εισέλθει στον 21ο αι., οι προσδοκίες που εναποτέθηκαν σε αυτή την εποχή για ένα κόσμο αρμονίας και προόδου απέχουν πολύ από το να είναι πραγματικότητα σε επίπεδο πολιτισμού, αξιών και γενικότερα πνευματικής εξέλιξης. Ταυτόχρονα η τεχνολογική πρόοδος -αν και αναδύει συνεχώς τα επιτεύγματα της- τυγχάνει χρήσης και αντιμετώπισης που επαναφέρει στο προσκήνιο κοινωνικά φαινόμενα και πνευματικές οπισθοδρομήσεις προηγούμενων εποχών. Ιδανικά θα έπρεπε να συμβάλλει σε μια δημιουργική και εξελικτική θεώρηση του ρόλου του κάθε ανθρώπου, σε ένα κόσμο που πλέον τα γεωγραφικά και συνάμα κοινωνικά και πολιτισμικά όρια διευρύνονται και ταυτόχρονα εμπλουτίζονται με νέες προκλήσεις γνώσεων και αξιών, οι οποίες απαιτούν νέες θεωρήσεις και προσεγγίσεις.
Σε μια εποχή σαν και αυτή όπου η ελεύθερη, αναλυτική και κριτική σκέψη δεν ενθαρρύνεται να αναπτυχθεί και να διευρύνει τους ορίζοντες της, ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (PRC Philosophical Research Circle) έχει σαν σκοπό να παράσχει το κατάλληλο περιβάλλον, καθώς και τα απαιτούμενα ερεθίσματα (σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο) για μια τέτοια εξερεύνηση, υπό το διακριτικό πλαίσιο των τεκτονικών αρχών. Καλλιεργώντας τον δημιουργικό διάλογο και την γέννηση ερωτημάτων και αποριών – σε μια απόπειρα υπέρβασης της παραδοσιακής εκπαίδευσης, σε γνωσιολογικό και κοινωνικό επίπεδο που ο καθένας μας έχει λάβει- να προσφέρει το κίνητρο για μια «προσωπική αφύπνιση» του κάθε συμμετέχοντα και μια νέα θεώρηση της θέσης του και της αλληλεπίδρασής του με τον κόσμο, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό.
Ένας κύκλος συζήτησης και έρευνας που είναι ανοικτός σε Τέκτονες και μη Τέκτονες και ο οποίος προβλέπεται να συνεδριάζει διαδικτυακά 3 φορές ετησίως σε περιμένει να συμμετέχεις!